Obveščamo vas, da sta bili zaradi nizkega števila prijavljenih odpovedani podrobni delavnici za področji podnebni ukrepi in narava. Vabljeni, da se nam pridružite na podrobni delavnici za okolje, ki bo potekala v četrtek, 18. maja 2017, na Bledu.

Konec aprila je bil objavljen razpis LIFE 2017, ki je namenjen sofinanciranju med prijavitelji najbolj poznanih tradicionalnih LIFE projektov. Tudi letos bo Ministrstvo za okolje in prostor predstavilo novosti razpisa in sam potek prijave LIFE projekta na podrobni delavnici. Čeprav bo delavnica namenjena predstavitvi razpisa za področje okolja, bomo na voljo tudi za vprašanja s področja narave in podnebnih ukrepov.

Za vse, ki se dogodka ne morete udeležiti, bomo organizirali prenos v živo. Tisti, ki se nam boste pridružili v živo, boste lahko znanje z delavnic dopolnili tudi z obiskom slovenskega LIFE projekta na terenu.

Na podrobni delavnici na Bledu bodo udeleženci lahko spremljali predstavitev španskega projekta LIFE Baqua, v katerem je partner slovensko podjetje AMBI-Metalplast, podizvajalec pa Razvojni center orodjarstva Slovenije – Tecos. Po zaključku teoretičnega dela se bomo sprehodili do jezera, kjer si bomo ogledali demonstracijsko plovilo projekta LIFE Stop CyanoBloom.

Prenos v živo bo omogočen tudi za mednarodno LIFE konferenco za mreženje, ki jo organiziramo 25. maja 2017 v Ljubljani.

Predstavitveni video projekta LIFE Baqua