LIFE NATURAVIVA je eden izmed sedmih slovenskih odobrenih LIFE projektov, ki so bili oddani v letu 2016. Biodiverziteta je povsod okoli nas in ima veliko obrazov, barv in vzorcev. Ker se Slovenija sicer ponaša z eno najvišjih biotskih pestrosti v Evropi, so si v projektu LIFE NATURAVIVA zadali ponesti dober glas o naravnih vrednotah v deveto vas in še dlje, razkriti naravne danosti in njihov pomen ter osvetliti nevarnosti, ki jim pretijo.

Ste se že kdaj vprašali, kakšne posledice ima izguba ene vrste? Ali pa kako bi lahko bolje sodelovali z biodiverziteto? Podajte se skupaj s projektom LIFE NATURAVIVA na pot odkrivanja umetnosti življenja ter iskanja ravnovesja med izkoriščanjem in ohranjanjem. Za vas so pripravili predstavitveni video posnetek, ki je dostopen na tej povezavi. Projektnim aktivnostim lahko sledite tudi preko Facebook profila LIFE Naturaviva.

Projekt iz prednostnega področja Okoljsko upravljanje in informacije bo trajal os septembra 2017 do avgusta 2022. Skupna vrednost projekta je slabih 2,5 milijona €, od tega 60 % sofinancira Evropska komisija iz programa LIFE ter 10 % Ministrstvo za okolje in prostor. Več o projektu in partnerjih si lahko preberete tukaj.