Podjetji Envit in Arhel vas vabita na zaključno konferenco projekta LIFE ReSoil – Demonstracija inovativne tehnologije pranja s toksičnimi kovinami močno onesnaženih vrtnih tal. Zaključna konferenca se bo odvijala 4. in 5. oktobra 2018 v Ljubljani in na demonstracijskem objektu na Prevaljah.

Prvi dan konference se bodo udeleženci zbrali na sedežu podjetja podjetja ENVIT d.o.o. (Tržaška 330, Ljubljana), kjer bodo potekala predavanja slovenskih in tujih predavateljev ter predstavitve plakatov. Program konference vsebuje 19 predavanj slovenskih in tujih strokovnjakov, ki bodo predstavili rezultate s področja onesnaženosti tal, tako od pomena tal, onesnaženosti tal v Sloveniji do varnosti na onesnaženih tleh pridelane hrane ter različnih remediacijskih tehnologij. Posebna sekcija bo posvečena rezultatom testiranj tal, ki so bila remediarana z inovativno tehnologijo pranja tal. Konferenca predstavlja odlično priložnost za vse deležnike remediacije tal iz Slovenije, da najdejo sogovornike za svoje področje in s tem odgovore na morebitna vprašanja.

Drugi dan pa ste vabljeni na otvoritev demonstracijskega objekta za inovativno tehnologijo. Ogledali si boste lahko postrojenje, ki omogoča remediacijo in demonstracijski vrt, na katerem različne vrtnine rastejo tako na originalnih kot remediranih tleh. Objekt se nahaja v Prevaljah, organiziran bo brezplačen prevoz iz Ljubljane.

Prijave na dogodek sprejemajo na elektronski naslov tinkara.rozina@envit.si.

Program konference