Ekipi projektov LIFE AlgaeCan in H2020 Water2REturn vas vabita na mini simpozij z naslovom “Alge v krožnem gospodarstvu”, ki se bo odvijal na Biotehniški fakulteti, Oddelek za Agronomijo, 7. junija 2018, s pričetkom ob 9.00. V okviru simpozija bo potekala otvoritev manjšega demo center, kjer bo prikazana uporaba alg v čistilnih tehnologijah in agroživilski industriji. Vabljeni!

Na seminarju se boste seznanili z inovativnimi rešitvami za krožno gospodarstvo v agroživilstvu, algnimi tehnologijami ter biostimulansi in inovativnimi gnojili. Ob kavi bodo z veseljem poslušali tudi vaša mnenja in predloge. Sledil bo ogled demo centra na Biotehniški fakulteti, ki je namenjen razvoju algnih čistilnih tehnologij, proizvodnji algne biomase ter preizkušanju proizvedenih biostimulansov in gnojil za uporabo v agronomiji.
Več o programu si lahko preberete v vabilu.

Dogodek organizirata podjetje Algen in Oddelek za agronomijo Biotehniške fakultete. Namenjen je predvsem predstavnikom podjetij za čiščenje odpadnih voda in živilsko predelovalne industrije, kmetovalcem, proizvajalcem hrane za živali in gnojil ter njihovim uporabnikom.

Projekt LIFE AlgaeCan – Trajnostni pristop z uporabo algnega čiščenja odpadnih vod in sončne energije za živilsko predelovalno industrijo (2017-2020) vodi špansko podjetje CARTIF s partnerji Algen in Vipi (Slovenija), Huercasa (Španija) in NTUA (Grčija). Projekt financira finančni instrument LIFE EU, LIFE 16/ENV/ES/000180.

Projekt W2R – Uporaba odpadne vode živilsko predelovalne industrije za proizvode v kmetijstvu (2017-2020) vodi špansko podjetje Bioazul s 14 partnerji iz osmih držav, iz Slovenije sta to Algen in Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani. Projekt financira finančni program H2020, grant agreement 730398.