Se zavedate svojih obveznosti v primeru povzročene škode v okolju? Poznate Direktivo o okoljski odgovornosti? Ne? Potem ne zamudite brezplačne delavnice EcoLex Life – Okolje potrebuje našo odgovornost, ki bo 7. junija 2018 v Hiši EU v Ljubljani, Dunajska 20.

Delavnico organizira ekipa projekta EcoLex Life – Ozaveščanje o Direktivi o okoljski odgovornosti v Sloveniji, katerega namen je, da se s čim večjim vključevanjem dosega opolnomočenje deležnikov na področju preventive in zaznavanja okoljskih groženj s potencialno škodo za biotsko raznovrstnost, zemljo, vodne vire.

V okviru projekta tako med drugim izvajajo tudi številne delavnice in dogodke. Pretekli mesec so izvedli  Mednarodno konferenco o okoljski odgovornosti, kjer so predstavili dobre prakse iz drugih držav članic o direktivi o okoljski odgovornosti. Da bo na naslednji konferenci tudi Slovenija predstavljala dobre prakse, vas ekipa EcoLex Life vabi, da se jim pridružite na delavnici, kjer boste izvedeli vse o Direktivi o okoljski odgovornosti, trenutni ureditvi in postopkih v Sloveniji ter načelu onesnaževalec plača.

Dobrodošli predstavniki manjših in večjih podjetij, ki se ukvarjate z različnimi aktivnostmi, ki lahko posredno ali neposredno vplivajo na okolje. Vabljeni tudi predstavniki nevladnih organizacij, združenj (OOZ, GZS …), zavarovalnic in odvetniki ter odvetnice. Program in prijavni obrazec sta dostopna na portalu TAX-FIN-LEX.