Ekipa projekta EcoLex LIFE organizira v naslednjih tednih dve delavnici na temo okoljske odgovornosti. Prva delavnica je namenjena nevladnim organizacijam in bo potekala 28. marca 2019. Druga delavnica bo 10. aprila 2019 in je namenjena predvsem malim in srednjim podjetjem. Vabljeni!

Delavnica za nevladne organizacije: Kako prijaviti okoljsko škodo?

Vsi predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo na področju okolja in ohranjanja narave, vabljeni na brezplačno praktično delavnico Kako podati prijavo okoljske škode?, ki bo potekala 28. marca 2019 s pričetkom ob 9.30 v Hiši EU (Dunajska 20, Ljubljana). Z vami bo gospa Senka Šifkovič Vrbica iz Pravno-informacijskega centra (PIC). Dobrodošli tudi vsi ostali zainteresirani posamezniki, saj lahko skladno z zakonom prav vsak od nas Agencijo RS za okolje obvesti o okoljski škodi.

Ali se zavedate, da lahko tudi vaše podjetje povzroči okoljsko škodo?

Podjetja vabljena na delavnico Preverite okoljsko tveganje podjetja, na kateri bomo pregledali različne vplive, ki jih ima podjetje na vire okolja – voda, tla, zrak, narava. Udeleženci se bodo seznanili z zahtevano okoljsko zakonodajo in dobili praktične nasvete, kako zmanjšati tveganje za nastanek okoljske škode. Z vami bo okoljska inženirka, gospa Margita Žaberl. Delavnica bo potekala v sredo, 10. aprila 2019, v Hiši EU, v Ljubljani.

Vabljeni, da sami preverite, kako lahko zmanjšate tveganje za okoljsko škodo!