LIFE_pos_M_obrezanV petek, 16. septembra 2016 ob 10. uri, Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) vabi na predstavitveni dogodek z novinarsko konferenco v okviru projekta LIFE Krepitev zmogljivosti na Gozdarskem inštitutu Slovenije v Ljubljani. Dogodka se bo udeležila tudi ministrica Irena Majcen. Slovenija dosega visoko kakovost projektov v okviru EU programa LIFE, MOP pa ima za cilj s projektom spodbuditi še več prijav za nepovratna evropska sredstva.

Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen in vodja projekta LIFE Krepitev zmogljivosti, mag. Julijana Lebez Lozej, bosta nagovorili udeležence dogodka, na katerem se bodo predstavile tudi uspešne zgodbe, ki so bile doslej sofinancirane v okviru projekta LIFE. Slovenija je namreč od leta 1993 do danes v okviru programa LIFE imela uspešnih kar 42 slovenskih projektov, od katerih jih 13 še poteka. Naslavljajo probleme s področja varstva okolja in ohranjanja narave, letos se jim pridružujeta tudi prva projekta s področja podnebnih sprememb in krepitve zmogljivosti.

Projekte bodo na stojnicah predstavili sami izvajalci, ki bodo z vami delili svoje izkušnje s pripravo projektnih predlogov, s pridobivanjem evropskih sredstev kot tudi s samim izvajanjem projektov. Priložnost bo za izmenjavo mnenj in zastavljanje vprašanj. Slovenija je namreč doslej po kakovosti prijavljenih projektov izstopala, po številu pa še zaostaja za najbolj prodornimi članicami EU. Prav s ciljem, da bi se čim več potencialnih prijaviteljev opogumilo in kandidiralo za nepovratna sredstva LIFE, je MOP zasnoval projekt LIFE Krepitev zmogljivosti in zanj pridobil evropska sredstva, ki so omogočila zaposlitev šestih novih sodelavcev. Ti bodo v naslednjih dveh letih z jasno začrtanim programom aktivnosti širili informacije, spodbujali prijave in podpirali sodelovanje med kandidati za pridobivanje sofinanciranja projektov, ki ustrezajo kriterijem EU programa LIFE.

Dogodek je odprt za splošno javnost. Potekal bo pred stavbo Gozdarskega inštituta Slovenije. V primeru dežja bo dogodek potekal v avli Gozdarskega inštituta Slovenije.

Vljudno vabljeni!

Vabilo na dogodek

1 LIFE Ljubljanica povezuje, 2 LIFE TO GRASSLANDS, 3 LIFE Stop CyanoBloom, 4 LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, 5 LIFEGENMON, 6 Slovenia WEEE Campaign, 7 SloWolf - foto Miha Krofel

1 LIFE Ljubljanica povezuje, 2 LIFE TO GRASSLANDS, 3 LIFE Stop CyanoBloom, 4 LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, 5 LIFEGENMON, 6 Slovenia WEEE Campaign, 7 SloWolf – foto Miha Krofel

Okolje potrebuje svoj LIFE!